Karl Wikland a.k.a. @Coffee_trading

MASCO - tekniskt spännande läge

Long time no see

Länge sedan jag skrev något. Sedan ett skakigt 2020 lade jag så om hela min strategi för börshandel i november 2020. Ut med indexhandel, hävstång och kortningar. In med sektorer, aktier och long only.

På senare tid har jag tittat mer på amerikanska än svenska aktier, kanske också för att det inte ska stjäla min uppmärksamhet för mycket dagtid.

Så jag tänkte dela med mig av ett teknisk intressant case från USA - Masco.

CASET

Innan någon får för sig något så vill jag var tydlig med att nedanstående text inte utgör någon form av rådgivning. Se det som utbildning för den börsintresserade, studiematerial. Och jag vill vara tydlig med att jag vid skrivande stund själv äger aktier i MASCO.

Så till aktien! Vad gör dom? Ingen aning, verkar vara något amerikanskt bauhaus. Men eftersom fundamenta är långt i från fokuset här så spelar verksamheten mindre roll.

Så låt oss börja med en graf:

MASCO.png

Så vi kan börja med det möjliga målet, dvs vart skulle man kunna fundera på att ta vinst om man inte blir utstoppad? Vi har en varitant av ett mönster som kallas gartley harmonics AB=CD (de blå utmärkta linjerna) som kan ta oss upp mot 84$ om vi ska få en symmetri.

Men vad behöver hända dessförinnan?

Vi har ett stöd som vi befinner oss rätt nära, den lila linjen där vi studsat 3 ggr historiskt. Samtidigt så är grafen en dags-graf och här har vi 200 dagars glidande medelvärde. Eftersom vi nu är över MA (moving average) 200 så finns det stor möjlighet att det agerar stöd för aktiepriset framåt. Dessutom samanfaller just nu MA200 (daily) med lila linje.

Vad gäller motstånd så har vi stött på patrull vid 3 tillfällen kring grön linje.

Tillsammans bildar stöd (lila) och Motstånd (grön) en kil där priset ser ut att ladda för ett utbrott. Som jag ser det med klar favör uppåt.

Tittar vi på fibonacci retracements (vita streckade linjer) av föregående uppgång fram till augusti 2020 så har vi inte nått ned till någon major fib-nivå ännu, det kan indikera att nedgångsfasen inte är färdig ännu. Det hade varit mer “perfekt” om vi stämt av t.ex fib 38,2.

Skulle man ta en lång trade i denna akite så kan en lämplig SL (Stop Loss) vara strax under botten den 16 februari, dvs runt 53$.

Stochastics har varit nere under 20 och vänt och är nu kring 53 och indikerar att det kan finns några dagar till på uppsidan innan en avkylning/rekyl inträffar.

Tar vi ut grönt motstånd och klarar 2 stängningar över skulle 80$+ inte förvåna mig.

Time Will tell som den saknade twittraren Croman hade sagt.

Coronaviruset - Så förbereder du dig