Karl Wikland a.k.a. @Coffee_trading

Twitters bästa 2018

Twitters 15 bästa 2018

Vad jag värdesätter bland twittrare

Jag tänkte dela med mig av tips på twittrare jag själv följer och som berikar min syn på marknaderna och framtiden. Jag själv oftast väldigt kortsiktig i mina placeringar även om jag inför 2019 ska försöka bredda min tidshorisont mot mer swingtrading. Men jag följer främst traders, alltså personer som aktivt försöker tajma marknaden.

Vad värdesätter jag och en twittrare?

Jo att jag själv har nytta av det personen skriver, det kan antingen vara ett nytt fräscht perspektiv på marknaden som berikar min egen analys, vad målet för en rörelse kan tänkas vara, vändningszoner, tidpunkter för vändningar och mycket mera. Eller att personen tenderar att få rätt oftare än mig vid för mig oklara situationer. För mig så strävar jag nästan alltid att omge mig med människor som har andra perspektiv eller är bättre än mig själv, det accelererar min egen inlärning.

 Jag följer mer än gärna personer som handlar i båda riktningarna, uppgång som nedgång. För det gör jag själv. Och viktigast av allt de säger någonting om vad som komma skall, det vill säga inga marknadskommentatorer som bara reflekterar över det som händer eller har hänt. De har tagit steget vidare till att ha en uppfattning om vad som ska hända i framtiden. Det är ett riskfyllt företag att sia om framtiden för man kan få fel samt förlora pengar på det. Och de kan motivera sina analyser så att jag själv kan lära mig och använda mig i nya situationer för framtiden.

Något mer jag värdesätter är ”skin in the game” det vill säga att jag lyssnar mer på de som inte bara ger analys men också satsat egna pengar på sin analys. Det ska kosta att ha fel och det ska belöna sig att ha rätt i sina analyser.

Vidare kollar jag också på transparens. Det har dels med tid att göra, analyserna ska självklart komma innan analysen slår in, annars har jag ingen nytta av den. Backtraders finns det fullt av på twitter och ger ringa värde för mig. Folk som bara redovisar vinster men inte redovisar förluster eller felaktiga analyser är heller inte av värde för mig. Jag värdesätter dem som exponerar sig för risken att få fel. Vid trading så får man fel, så är det bara.

Vidare i begreppet transparens lägger jag vikten av tydlighet. D.v.s. det ska vara tydligt när en analys blir fel och när den blir rätt. Utsagor av typen, “det går nog upp, men kan gå ned också” har inget värde för mig för de är ej falsifierbara.

Listan nedan är ett axplock av de jag har störst utbyte utav. Antingen via deras tweets eller våra diskussioner via direktmeddelanden på twitter.  Ingen särskild ordning i listan.

 

De 15 bästa 2018

@Baronen150

Mönstermaskinernas mönstermaskin. Jag tror att han kan alla grafer i minnet. Alla. Han har en förmåga att tidigt ana vart marknaden är på väg, även om det vid tidpunkten verkar osannolikt. Han ser mönster och samband få andra har sniffat fram. En annan egenskap jag värderar högt är att baronen är fullständigt fri från fundamenta i hans analyser. Endast grafen får tala. Han besitter en annan fin egenskap: han kan ändra sig, han låser sig inte vid ett scenario och kan ställa om. Han letar ofta efter de större rörelserna på börsen men behärskar även de små vågorna. Weapon of choice: Elliott Wave Theory och RSI.

Skin in the game: så mycket man kan ha.

Transparens: störst i DM.

 

@ovatten11

Det finns ingen som känner så starkt för börsens rörelser och aktörer som Ovatten. Fullständig transparens och skin in the game. Tyvärr visar han sällan grafer, men han har bättrat sig under 2018. Har en näsa för viktiga stöd och motståndsnivåer som få andra intradag. Ej heller låst i sin marknadsuppfattning, har lätt att växla mellan bull och bear även om han i sin tonalitet verkar väldigt bearish ofta. Väldigt underhållande till på köpet!

 

@DrDampen

Finansdjungelns konung. Den här twittraren är många gånger nästan ett orakel. Visar nära 0 grafer men alltid sina entrys och exit. Definitionen på fullständig transparens. Under 2018 har han varit extremt träffsäker, så träffsäker att man undrar om det är DrDamp som styr marknaden på egen hand. Man vill ogärna hamna i en situation där man ligger i motsatt riktning mot ”Doktorn”.

 

@SwedishLebanese

NoGamble är en mycket intressant men lågmäld twittrare. Hans metoder och grafer är ovanliga. Men han får väldigt ofta rätt. Besitter väldigt djupa kunskaper om cykler, EWT och Gann. Har den trevliga egenskapen att han sätter ut datum för vändningar i marknaden i god tid innan dem händer, med oväntad precision. Twittrar inte så ofta, men när han gör det så är det guld.

@uppsalatrader

En trader som är transparent med när han tar position. Får väldigt ofta rätt. Verkar använda mer esoteriska metoder i sin trading, så inte alltid så lätt att förstå motiven bakom entry och exit. Men väl värd att följa.

@mikrit

En fullblodstrader som är ninja på att hitta bra entrys och exit både intradag och för swing trades. Mikrits vändningszoner är något för varje trader att ha i bakhuvudet, de har en väldig träffsäkerhet. Ödmjuk är han också. Money management och kalkylerat risktagande är han väldigt duktig på. Allt detta gifter han ihop på ett väldigt snyggt sätt. Han har en hemsida där han delar sin marknadssyn på mer regelbunden basis.

@Money2Spend_

Producerar massor med snygg och clean teknisk analys som han delar frikostigt. Har ofta mer av ett swing-trading perspektiv på marknaden. Har många tekniska verktyg i sin verktygslåda och bra bredd i sin bevakning, allt från index, råvaror och enskilda aktier.

@e_penser

Rutinerad trader med längre perspektiv. Producerar enkla men kraftfulla grafer för de lite längre tidsperspektiven. Har lång erfarenhet av teknisk analys och är ödmjuk samt riktigt trevlig.

@joachimgranelli

Trots att han kallar sig “the Rookie” är han långt ifrån en duvunge när det gäller marknaderna. Han är 1-minuts chartets okrönte konung. Hans trades är snabba som blixten och den som ofelbart har koll på hur börsen går närmsta 20 minutrarna samt ned på decimalen vid vilken nivå börsen vänder på.

 

@JonnyLandman 

Han fick mig att upptäcka EWT på Aktieguiden tiden. Väldigt kunnig och duktig på nivåer.

@KeyTrader1 

Denna mystikens man! Han kör med helt egenutvecklade metoder som inte liknar något annat. Just nu extremt bearish lagd. 110% conviction i sin analys. Man kan inte annat än fascineras av denne trader.

@GustHarvey 

En newcomer i min värld, men verkar ha hittat rätt i tradingvärlden. Så här långt snygga analyser som visat sig träffsäkra. Vill jag se mer av under 2019.

 

@certifikat 

Ett fullblodsproffs på framför allt råvaror. Dessutom skolad inom EWT. Lång erfarenhet, hans CV skvallrar om att varje stavelse han skriver bör tas på största allvar. Jag gör det.

 

@AvanzaDaytrader 

Fullständig transparens i realtid med entry och exits, tittar alltid efter hans tweets i flödet. Får ofta riktigt snygga entry och exits, snabbfotad mellan att vända från lång till kort och vice versa.

 

@ErikMattila  Också en ny förmåga i mitt flöde men inte ny på börsen. Cleant och rationellt sätt att betrakta marknaderna utifrån ett Elliott Wave perspektiv. Vågräkningar som känns intuitiva och balanserade. Alltid ett öga på vad Anon har för sig.

Självklart finns det en massa fler guldkorn där ute, jag uppskattar er alla. Men valde ut dessa 15 twittrare då de gjort mig till en bättre trader 2018.

En honorable mention skulle vara Roasan om han hade haft ett twitterkonto. Men han envisas med att endast blogga. Roasan om du läser detta: släpp sargen och skaffa twitter 2019.

God fortsättning!

Vikten av att veta när du har fel