Karl Wikland a.k.a. @Coffee_trading

Teknisk Analys av Kaffe - Swingperspektiv

Kaffet i beartrend både på kort till lång sikt

Kaffet i beartrend både på kort till lång sikt

Kaffe priset har inte lyckats att bryta sig ur sin långsiktiga beartrend. Bryter vi ned genom den mindre trendkanalens golv runt 120 cents kan vi räkna med att besöka botten i den lite större nedåtgående trendkanalen runt 100 cents. Om även den kanalens botten skulle brytas av priset så kan vi räkna med priser runt 90 cents. Här är man nästan brottsligt korkad om man inte köper på sig Kaffe för en längre swing upp mot minst 180 cents. Men skulle nuvarande kanalbotten hålla så får man bevaka brott upp över 152 närmsta månaden och då se det som en köpsignal. Bryts den  större beartrenden där så kan vi säkerligen få se kaffe priser upp mot minst 190 cents. Men just nu väljer jag och avvakta köp eller sälj.

Jag ser det som mest troligt med substantiellt lägre priser innan vi ser priser över 152 cents. Men vilar på hanen här.

 

Dessvärre finns det få vettiga instrument att handla Arabica kaffe med. För swingar av längre karaktär undvik bear och bull certifikat med konstant hävstång. Arabica Kaffe är världens mest volatila råvara, så urholkningseffekten blir enorm över tid med hög volatilitet. Just nu känner jag endast till att det är IG Markets som erbjuder rimlig handel med Arabica Kaffe.

OMX30 in i ett kortare bearmarket rally? EWT-analys

Drömmen är nådd eller när pengar inte spelar roll