Karl Wikland a.k.a. @Coffee_trading

OMX30 in i ett kortare bearmarket rally? EWT-analys

Ska låta följande utdrag ur en twitterkonversation utgöra underlag för vad jag trott och fortsatt tror om OMX30-index framtid närmsta månaden/månaderna. Det baserar sig på till stor del på Elliot Wave Teori, EWT som jag skrivit mer om här.

Twitters yngsta trader (?) trader bollar tankar om OMX den 6: November 2017

Twitters yngsta trader (?) trader bollar tankar om OMX den 6: November 2017

Just i detta läge den 6:e November känner jag att det är på sin plats att lufta mina farhågor om att OMX30 index är inne i en 5:e och avslutande våg sedan slutet av augusti 2017. Tankar om vågor kommer från Eliott Wave Teorin, EWT. Det känns inte som läge att gå lång riktigt nu anser jag, därefter delar jag min vågräkning.

Nedan följer en förstoring av min vågräkning som jag sände honom.

EWT vågräkning den 6:e november 2017, ser ut som att våg 5 nått vägs ände

EWT vågräkning den 6:e november 2017, ser ut som att våg 5 nått vägs ände

Här möttes jag dagen efter, den 7:e november, inte direkt av någon större förståelse för att vågräkningen skulle ha relevans, no problems, alla tradar på sitt sätt och finner sina egna vägar.

Själv hade jag gått in i korträntor, dock alldeles för tidigt säkert 2 veckor för tidigt

Själv hade jag gått in i korträntor, dock alldeles för tidigt säkert 2 veckor för tidigt

Här är vi den 17:e November 2017:

Det var sannolikt en 5:e våg vi såg...

Det var sannolikt en 5:e våg vi såg...

Vad jag ser i korten från EWT perspektiv är att vi just avslutat en 5:e våg som följts av en initial nedgång (en A våg som) som nu ska rekyleras med en B-våg. Med andra ord det är dags för ett bearmarket rally som avslutas inte högre än föregående topp, d.v.s. inte högre än våg 5. Därefter följer en våg C som ska ta oss under botten på Våg A. EWT är inte ofelbart, men själv bedömmer jag det vara en av flera faktorer att väga in i sin marknadssyn.

Summering: Enligt min vågräkning så väntar vi nu på ett bearmarket-rally som inte ska ta oss högre än 1680-ish. För att sedan följas av en C-våg som tar oss lägre än 1612.

Min prognos i bild:

Går OMXS30 över 1680 innan noteringar under 1612 nås så är vågräkningen patenterat fel. Men dessförinnan tänker jag själv ligga lågt med att satsa på någon större uppgång

Går OMXS30 över 1680 innan noteringar under 1612 nås så är vågräkningen patenterat fel. Men dessförinnan tänker jag själv ligga lågt med att satsa på någon större uppgång

Lycka till där ute och må derivatus stå er bi!

Råvaror - Allt om Kaffets fundamenta - storyn om mitt twitternamn del 2

Teknisk Analys av Kaffe - Swingperspektiv